7 Replies Latest reply: Oct 24, 2014 11:18 AM by richvc RSS

    4G LTE signal booster Problem

      I have a large house (6k sq. ft.).  I have the window unit in one corner of the house upstairs (only gets 1-2 bars and shows intermittent LTE).  No matter where I put it in the house, the coverage unit will not register greater than a 1 or it shows out of range.  Even when it shows a 1, it occasionally recycles (every few minutes).  Is it defective?

        • 1. Re: 4G LTE signal booster Problem
          chris13

          My window unit gets the same amount of signal as yours and when I placed the coverage unit as far away as possible it wouldn't register, so I moved it closer and got a 5, which is less than the instructions suggest. I then moved it back to the furthest spot and plugged in and then went back to the window unit and unplugged for 10 seconds.  When I plugged the window unit back in and it went thru its gyrations my coverage unit now showed a 9, which is what u should shoot for per instructions.  Try the unplug/plug and see if that helps, if not, u may have to call tech support.

          • 2. Re: 4G LTE signal booster Problem

            Thanks.  I tried this, but I still get the same result.  Just a 1 on the coverage unit.

            • 3. Re: 4G LTE signal booster Problem
              tforce_matt

              Hey richvc!

               

              We know it's important to have coverage where it matters most! Have you ever seen higher than a 1 on the coverage unit, or has it always been this way?

              • 4. Re: 4G LTE signal booster Problem

                On occasion, I walk by and the unit is registering a 2.  But is usually a 1.  I have requested a new unit.  I should get it Friday.  Then I can see if that one works better.

                • 5. Re: 4G LTE signal booster Problem
                  tforce_cassy

                  We are glad to hear a replacement is on its way! Please keep us updated.

                  • 6. Re: 4G LTE signal booster Problem

                    richvc wrote:

                     

                    I have a large house (6k sq. ft.).  I have the window unit in one corner of the house upstairs (only gets 1-2 bars and shows intermittent LTE).  No matter where I put it in the house, the coverage unit will not register greater than a 1 or it shows out of range.  Even when it shows a 1, it occasionally recycles (every few minutes).  Is it defective?

                    I was wondering if the new unit fix your problem. I have the same issue here and I have been trying to get this unit to work at my parent's house for over a month. Tech support told me that its not the unit that is the tower in my area. but I go outside the house and get good reception and very fast speeds. My parent's house is a very big house and I just cant believe that the coverage unit can only give me a 3 or a 4. An once in a while the unit will show that is to far from the window unit. So I cant get a higher number but I can go far enough to get the unit to show that is to far. ???? makes no sense.  Thanks for your help!

                    • 7. Re: 4G LTE signal booster Problem

                      I go the new booster, and now I can get it to a 2 or 3.  So it is better, but not a lot (and it still resets on occasion).  Nowhere near the 8/9 you would like.  Again, if I move it four feet further away it says it can't connect to the window unit.  I just think they haven't worked all of the bugs out of this thing yet.