Branched from an earlier discussion.

Cellspot

magenta5633595

    Hi All,

    T-Mobile Cell Spot is not working.

    I have comcast internet with my own motorola modem and a linksys router. I tried connecting to both (one at a time) and the result is same.

     

    The Power (1st) light is a blinking green and the (2nd) internet light is a blinking orange.

    I called the T-mobile support and they said they can't do much as the device is supposed to be plug and play.

    I called the comcast and they are not blocking any ports. I checked the modem configuration also and no ports are blocked.

     

    Can anybody give me some pointers please? I really appreciate

      All replies

      • mlwing

        Re: Cellspot

        did you get this resolved? I am having the same issue and can’t find a fix. Thanks!

          • magentatechie

            Re: Cellspot

            Are you having the same issues with a flashing green power light and flashing orange internet light?  This could indicate that a ticket needs to be filed, have you reached out to t-mo via 611, T-Force, or the messaging through app or the Contact Us link at the bottom right corner of your screen?

              • mlwing

                Re: Cellspot

                Hi. Yes I have made calls and tried chat. No luck with a fix, sadly. Seems like it happens somewhat often following searches here and on Reddit but I never see how it’s fixed. Company is sending a signal booster tomorrow but I liked this unit. Thanks for the reply!

            • magenta5687381

              Re: Cellspot

              Same issue. Called T-Mobile support, they said it could take 4 days to activate. This makes no sense at all. There is nothing wrong with my ISP (Spectrum) or router settings. Even swapped out a Linksys with a Netgear, no difference. Green power light and yellow Internet light blinking for days. Packets do not take 4 days to reach a destination (at least on this planet ).

               

              Has anyone been told what the root cause is? Even if it gets operational in 4 days, what will happen if a power outage or internet outage occurs? I have many IOT devices operational, and they all work fine.

                • magenta5718834

                  Re: Cellspot

                  I am having the exact same problem with my cell spot--- Won't connect, green and amber internet light flashing. T mobile has sent me another cell spot,but it but ti won't connect either. I have been waiting for 24 hrs now, but there is no change in the progress of the lights. Some discussions point to an upgrade that Spectrum did to tier internet service. I wonder if that is true? Can someone at Tmobile give us an update on the progress in fixing this problem? I have followed all sorts of trouble shooting steps including checking for the correct ports being open with no results.i

                • magenta5687381

                  Re: Cellspot

                  Finally activated and working !! Just waited 5 days or so. No changes to my router or LAN setup.

                    • crazyschmiddy

                      Re: Cellspot

                      Question I am having the exact experience you are describing and it took 5 days? Anyway to know that the device is doing anything with the Power light flashing green and Internet flashing orange? I have tried locating the Cellspot using the command prompt with the arp command and it is not showing the device on my network at this point. Currently I am installing Wireshark to see if the ports 4500, 123, 500 are being used to see if anything is actually happening from that end as well.  If you can think of anything else I might try let me know

                       

                      Thanks

                    • magentatechie

                      Re: Cellspot

                      That's wonderful! I'm sorry it took so long to activate, but I'm thrilled to hear it's working now